5 بیماری شایع در کودکان که نباید شما را نگران کند


بیماری های شایع در کودکان همواره دیده می‌شود. در این بین برخی از آن‌ها بسیار نگران‌کننده هستند و برخی دیگر نیز بدون نیاز به استفاده از داروهای خاص یا حتی مراجعه به پزشک درمان می‌شوند.

البته با توجه به سیستم ایمنی ضعیف‌تر کودکان نسبت به افراد بزرگ ‌سال بهترین کار این است که با مشاهده علائم بیماری‌های مختلف آن‌ها را نزد پزشک ببرید تا تشخیص نهایی توسط دکتر انجام شود. اما لازم نیست برای بیماری‌های شایع و معمول خیلی خود را نگران کنید.

اگر از دسته والدین حساسی هستید که با یک سرفه یا عطسه فرزند خود نگران می‌شوید بهتر است تا انتهای این متن با ما همراه باشید تا از بیماری‌های شایع که کم‌ترین عوارض را دارند آگاه شوید. با این کار احتمال دارد کمی از دلهره و نگرانی شما کاسته شود.

گلو درد از بیماری های شایع در کودکان

یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که بسیاری از کودکان با آن مواجه می‌شوند گلودرد است که معمولا در اثر ورود ویروس به بدن ایجاد می‌شود. در این موارد کودک بدون نیاز به مصرف داروی خاص بین یک ‌هفته تا ۱۰ روز بهبود می‌یابد، همچنین درصورت ویروسی بودن عفونت به‌هیچ‌وجه نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک نیست.

البته درصورتی‌که درد گلو شدت یافت و در طول یک‌ هفته تا ۱۰ روز هیچ نشانه‌ای از بهبود حاصل نشد ممکن است علت بروز این مشکل عفونتی به‌نام استرپتوکوک باشد. این نوع عفونت معمولا با استفاده از تست آزمایشگاهی مشخص می‌شود.

دکتر متخصص کودکان برای درمان استرپتوکوک معمولا آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند. نکته‌ای که در خصوص این نوع دارو وجود دارد این است که حتی اگر بهبود حاصل شد و علائم‌ به‌ طور کامل رفع شدند نباید دوره درمان را قطع کنید. این کار می‌تواند باعث ایجاد مقاومت باکتریایی در بدن کودک شود.

استرپتوکوک در دسته بیماری های شایع در کودکان قرار دارد؛ اما معمولا بزرگ‌سالان این عفونت را به آن‌ها انتقال می‌دهند، همچنین باید گفت ابتلای نوزادان شیرخوار به این بیماری خیلی کم اتفاق میفتد.

سرما خوردگی از بیماری های شایع در کودکان

یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در بین کودکان سرماخوردگی است. عامل ایجادکننده این بیماری ویروس‌ها هستند و می‌توانند در طول یک ‌سال چندین بار کودک را مبتلا کنند. این مورد به ‌خصوص برای کودکان دارای خانواده شلوغ دیده می‌شود.

سرماخوردگی با علائمی مانند سرفه، آبریزش و احتقان همراه است. این بیماری می‌تواند تا ۱۰ روز نیز ادامه داشته باشد. یکی از مواردی که نشان‌دهنده ابتلای کودک به عفونت ویروسی بوده مخاط سبز در بینی او است.

همچنین باید گفت سرماخوردگی که در دسته بیماری های شایع در کودکان قرار دارد بدون نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود یا بهتر است بگوییم به این دارو به‌هیچ‌وجه نیازی ندارد مگر زمانی که پزشک نسبت به وجود عفونت سینونی مشکوک شود. در این شرایط نیز تجویز آنتی‌بوتیک باید با معاینه کامل و تشخیص مطمئن انجام شود.

برای درمان سرماخوردگی بسته به سن کودک پزشک داروهای مختلفی تجویز می‌کند تا باعث کاهش علائم شوند. در واقع باید گفت سرماخوردگی داروی خاصی ندارد و تنها باید منتظر بمانید تا طول دوره آن تکمیل شود.

برونشیولیت

یکی دیگر از بیماری های شایع در کودکان برونشیولیت نام دارد که عوارض یا خطر جدی برای کودک ایجاد نمی‌کند. به همین دلیل نیز درصورت ابتلای فرزندتان به این بیماری لازم نیست خیلی نگران باشید.

برونشیولیت از دسته عفونت‌های ویروسی به‌شمار می‌آید که برای درمان آن نیازی به استفاده از آنتی‌بیوتیک نیست. این ویروس با عفونی کردن ریه باعث ایجاد التهاب در برونشیل‌ها خواهد شد و به همین دلیل نیز کودک در تنفس با مشکل مواجه می‌شود.

عفونت برونشیولیت بیشتر کودکان زیر ۲ سال را درگیر می‌کند و نکته قابل توجه این است که در بسیاری از موارد بدون نیاز به درمان دارویی و تنها با مراقبت می‌توان سلامت کودک را به او برگرداند. اما در شرایطی که علائم شدید می‌شوند مراجعه به پزشک و به‌کار گیری درمان‌هایی تحت نظر متخصص الزامی است.

با توجه به شباهت علائم در بسیاری از مواقع برونشیولیت با سرماخوردگی اشتباه گرفته می‌شود؛ اما زمانی که مشکلات تنفسی کودک به‌مرور زمان بدتر شوند یعنی به ‌احتمال زیاد عفونت ناشی از برونشیولیت است. از دیگر علائم این بیماری باید به آب‌ریزش بینی، سرفه، تب خفیف، خس‌خس سینه، تنفس کم‌عمق یا سریع اشاره کرد.

درد بدن

از دیگر مشکلات یا بیماری های شایع در کودکان که ممکن است فرزند شما نیز با آن‌ مواجه شود می‌توان به درد اشاره کرد. برای درمان درد معمولا از داروهایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده می‌شود.

دوز مصرفی دارو برای کودک اهمیت بسیاری دارد و معمولا متخصص اطفال با توجه به وزن کودک شما میزان داروی مورد نیاز برای مصرف را مشخص می‌کند. همچنین باید گفت برای از بین‌بردن درد حتی اگر خیلی شدید بود به‌هیچ‌وجه نباید از کدئین استفاده کرد. این ماده با ایجاد مشکلات شدید تنفسی حتی می‌تواند مرگ فرد را به‌دنبال داشته باشد.

بیماری سرخجه

سرخجه از دیگر بیماری های شایع در کودکان است که با واکسیناسیون قوی توانستند میزان شیوع و عوارض آن را تا حد زیادی کم کنند. این بیماری معمولا به‌صورت خفیف در کودک ظاهر می‌شود و دانه‌های خارش‌ داری روی بدن ایجاد می‌کند.

سرخجه همچنین از بیماری‌هایی است که باعث ایجاد مشکلات تنفسی می‌شود. علائم این بیماری در کودکان شامل تب خفیف، آبریزش یا گرفتگی بینی، سردرد، خارشی که از صورت شروع می‌شود و خیلی سریع به سایر نقاط بدن می‌رسد، سرخ شدن چشم و در نهایت درد مفاصل است.

سرخجه علاوه‌بر کودکان می‌تواند سایر افراد را نیز مبتلا کند. در این بین باید گفت ویروس این بیماری بیشترین آسیب را به جنین موجود در شکم مادر وارد خواهد کرد. این آسیب می‌تواند سندروم فالکونی، بیماری‌های قلبی مادرزادی، آب مروارید، عقب‌ماندگی رشدی، معلولیت ذهنی یا حتی مرگ جنین باشد.

سرخجه معمولا برای کودکانی که واکسن دریافت کرده‌اند خطرناک نیست. ضمن اینکه باید گفت این بیماری درمان خاصی ندارد و درصورت ابتلا نیز باید اجازه دهید دوره بیماری تمام شود.

جمع‌بندی

با شناخت بیماری های شایع در کودکان و تشخیص اینکه کدام بیماری آسیب‌رسان نیست می‌توانید تا حد زیادی از استرس‌های خود بکاهید. این مورد به‌خصوص برای والدینی که حساسیت زیادی دارند مهم است. از مهم‌ترین عارضه‌ها و مشکلاتی که ابتلا به آن‌ها باعث ایجاد عوارض جدی در بدن کودک نمی‌شود می‌توان به گلودرد، سرماخوردگی، برونشیولیت، درد بدن و سرخجه اشاره کرد.



Source link